idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Namibië reistips

Wat wacht op je in Namibië

De republiek Namibië is een veelvolkerenstaat en grenst in het zuiden aan Angola en Zambia, in het oosten aan Botswana en in het zuidoosten aan Zuid-Afrika. Namibië wordt in wezen door twee woestijnen gevormd, in het westen door de Namib-woestijn en in het oosten door de Kalahari. Daartussen bevindt zich het hoogland met de hoofdstad Windhoek.

De bekendste bezienswaardigheden van Namibië zijn de natuurschoonheden. De zandduinen van Sossusvlei in het nationaal park Namib-Naukluft zijn allicht de mooiste. De duinen behoren tot de hoogste ter wereld en bereiken hoogtes van meer dan 300 meter. Karakteristiek is het kleurenspel dat afhankelijk is van het vochtgehalte en de stand van de zon.

De moeite waard is tevens een bezoek aan het Nationaal Park Etosha, het belangrijkste nationaal park van het land en een bijzondere attractie. De Etosha heeft na het Serengeti Nationaal Park in Tanzania de hoogste dichtheid aan wilde dieren van heel Afrika en men kan hier bij een safari langs de waterplaatsen flamingo's, olifanten, leeuwen, giraffes en springbokken observeren.

Beste reistijd en verbindingen

Het klimaat is subtropisch continentaal met sterke temperatuurschommelingen in de afzonderlijke regio's. In de Namib-woestijn is regenval uiterst zeldzaam en de temperatuursverschillen zijn in dir onmenselijke gebied zeer groot.

Er waait het hele jaar door een krachtige wind, overdag is het relatief warm en 's nachts koelt het duidelijk af, waarbij de temperatuur rond het vriespunt liggen kan. Op het binnenlandse hoogland is het niet zo warm en in de winter kan het zelfs vriezen. In de Kalahari woestijn in het oosten is het weer ongeveer hetzelfde als in de Namib-woestijn, maar het kan er vaker regenen.

Goede verbindingen vanaf Frankfurt (FRA) worden aangeboden door de nationale luchtvaartmaatschappij Air Namibia (SW), aangezien deze non stop naar Windhoek (WDH) vliegt. Er worden momenteel geen rechtstreekse verbindingen vanaf Amsterdam of Brussel aangeboden.

Reisdocumenten, gezondheid en vaccinaties

Nederlandse toeristen hebben voor Namibië geen visum nodig. Wel dient men een paspoort bij zich te hebben dat bij aankomst nog zes maanden geldig is. Kinderen tot 16 jaar kunnen in het paspoort van een van de ouders meereizen.

Een vaccinatie tegen gele koorts is verplicht (indien men uit een endemisch gele koorts gebied komt); inentingen tegen difterie, tetanus, polio, buiktyfus, hepatitis A en hepatitis B zeker aan te raden. Tevens zal men voorzorgsmaatregelen moeten nemen tegen bilharzia, een infectie veroorzaakt door een zoetwaterworm. Dit kan door niet pootje te baden of te zwemmen in gebieden waar bilharzia voorkomt.

Er bestaat ook kans op malaria - raadpleeg dus uw arts voor de juiste voorzorgen en gebruik tijdens uw verblijf voldoende middelen tegen muggen en insecten, slaap steeds onder een muggennet en draag voldoende bedekkende kledij.

Een goede medische verzorging is in alle grotere steden en toeristencentra gewaarborgd. Een goede reisverzekering is alleszins een vereiste. Verder dient men fruit eerst te schillen en groente vooraf te koken om zo infectiegevaar te voorkomen en een eigen kleine reisapotheek mee te nemen.

Interessante plekken in Namibië

Windhoek is de hoofdstad en met afstand de dichtst bevolkte stad van het hele land. Hete bronnen in de regio waren de reden om dit gebied te bevolken. Tot de bezienswaardigheden behoren de Christuskerk, een voorbeeld van de Duitse koloniale architectuur, het Tintenpalast alsook drie stadsburchten, Heinitzburcht, Schwerinsburcht en Sanderburcht.

Swakopmund is het centrum van de Duitstalige bevolking. Het klimaat is relatief mild en de unieke mix van een Duitse badplaats, de Afrikaanse bevolking en een woestijnachtige omgeving maken deze plaats tot een geliefd ontspanningsoord bij vele Namibiërs en toeristen. Bezienswaardig is de in 1911 gebouwde kerk en de pastorie in barokke stijl.

Een ander interessant oord is de havenstad Lüderitz, waar vele Jugenstil-bouwwerken uit de Wilhelminische tijd het stadsbeeld vormen. Tot de bezienswaardigheden behoren het Görke-huis, het Kapps-hotel en de Felsenkerk met de daarachter liggende Diamantenberg.

Voor geologen en hobby-astronomen is een bezoek aan de Hoba-meteoriet een absolute must. Het bevindt zich op de "Hoba"-Farm bij Grootfontein en is de tot nu toe grootste gevonden meteoriet op aarde. Zijn gewicht bedraagt circa 50 ton en hij sloeg circa 80.000 jaar geleden op de aarde in. Andere grote steden in Namibië zijn nog Rundu, Walvisbaai, Oshakati, Katima Mulilo, Grootfontein en Okahandja.