idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Somalië reistips

Wat wacht op je in Somalië

De Democratische Republiek Somalië is een land in Oost-Afrika met de Golf van Aden in het noorden, de Indische Oceaan in het oosten, Kenia in het zuiden, Ethiopië in het westen en Dijbouti in het noordwesten.

Het grondgebied bestaat uit de voormalig Italiaanse kolonie Somalia en het Britse protectoraat Somaliland. Somalië ligt op de zogenoemde Hoorn van Afrika op het Somalische schiereiland in het oosten van het continent. Meer naar het noorden is het land vooral heuvelachtig en bereikt in het Somali hoogland een hoogte van 2100 meter. Meer naar het zuiden is laagland te vinden met een hoogte tot 180 meter. De kustlijn meet 2720 kilometer.

De beide rivieren van het land, de Juba en de Shebelle, hebben hun bron in Ethiopië en stromen door het zuiden van de Somalische woestijn in de Indische Oceaan.

De belangrijkste bestemmingen in Somalië

De internationale luchthaven ligt in Mogadishu (MGQ). Mogadishu is met 1,9 miljoen inwoners naast de hoofdstad ook gelijk de grootste stad van Somalië. De stad is het economische centrum van het land en heeft een zeehaven, een luchthaven en een universiteit. Vanuit Europa vliegen Egypt Air (MS) en Kenya Airways (KQ) vanuit Wenen (VIE) Frankfurt (FRA) en Zurich (ZRH) met 2 tussenstops naar Somalië.

Somalië staat onder invloed van moesson winden met het hele jaar door een warm klimaat, onregelmatige regenval en voortdurend terugkerende periodes van droogte. Behalve in de bergen - en kustgebieden, is de gemiddelde dagelijkse temperatuur van 30 tot 40 °C. in de maanden Mei tot Oktober zorgt de zuidwestelijke moesson in het gebied rond Mogadishu voor een relatief mild klimaat.

Tussen December en Februari brengt de noordoostelijke moesson een vergelijkbaar klimaat. In de zogeheten Tangambili periode tussen de twee moessons in (Oktober-November en Maart-Mei), is het warm en vochtig.

Topvliegroutes