Populairste Airline: Air France
Op de route Casablanca – Amsterdam worden de meeste vluchten verzorgt door Air France.
Air France
18 %
Royal Air Maroc
10 %
Transavia
4 %
Tip: 6 weken voor vertrek boeken
6 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
39 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op woensdag kan een vlucht tot 19 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Parijs-Charles de Gaulle
Met 30 % van alle gemaakte boekingen is de route via Parijs-Charles de Gaulle het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
17h 05min, vanaf € 160
30 %
directe vlucht
03h 30min, vanaf € 130
15 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
06h 30min, vanaf € 149
14 %
Retour al vanaf € 130,00
Een retourvlucht voor slechts € 130,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 16-10-19 en een terugvlucht op 23-10-19.

€ 130
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Amsterdam, de spraakmakende hoofdstad van Nederland

Amsterdam is een drukke stad. Er wonen veel mensen en de stad trekt dagelijks enorm veel bezoekers. Hoewel de stad barst van de historische bezienswaardigheden en wereldberoemde musea, is dat misschien voor de meeste mensen niet direct de eerste reden voor een bezoek aan Amsterdam. De stad is spraakmakend vanwege de tolerante, relaxte sfeer. Verder staat de hoofdstad bekend om de mooie grachten en grachtenpanden, de gezellige pleintjes, het Vondelpark en de Albert Cuypmarkt. Amsterdam organiseert vele culturele evenementen. Het uitgaansleven is er zeer levendig.

...

Uitbundige feesten

 Nederland is dol op het Koningshuis. Op 27 april, de geboortedag van koning Willem-Alexander, wordt Koningsdag gevierd en is heel Amsterdam in oranje gehuld. Veel mensen trekken naar de vrijmarkt, waar iedereen zijn overtollige spulletjes vrij mag verkopen op straat. Er is muziek en er heerst een grote feeststemming. Als 27 april op een zondag valt, wordt Koningsdag de zaterdag ervoor gevierd. Bevrijdingsdag is het feest van de vrijheid en wordt het einde van de bezetting van Nazi Duitsland gevierd met veel muziek en festivals door heel Nederland. 

...

Lekker eten in Amsterdam

 Het historische centrum van Amsterdam is kleurrijk en multicultureel. De verschillende eettentjes in de stad vertegenwoordigen de veelzijdigheid aan nationaliteiten en nodigen uit tot een kijkje in de keuken van onder meer de Indonesische, Surinaamse of Antilliaanse keuken. Houd er wel rekening mee dat men in het toeristische gebied zoals de binnenstad (het centrum) over het algemeen dieper in de buidel moet tasten. De prijzen liggen hier 50 tot 100 procent boven de normaal gehanteerde Nederlandse prijzen voor levensonderhoud, uit eten gaan en uitgaan. 

...

Reizen in Amsterdam

 Vanaf de luchthaven Schiphol is er een treinverbinding naar Amsterdam Centraal Station. De trein doet er een kwartier over vanaf het vliegveld naar het centrum van de hoofdstad te reizen. Een kaartje kost rond de 4 euro. Taxi’s zijn duur. Kijk er niet vreemd van op als je voor een taxirit van 10 minuten ongeveer 15 tot 20 euro moet betalen. Het openbaar vervoer is een prima alternatief. Er rijden bussen, trams en met de trein kun je ook wat verdere bestemmingen bereiken. 

...