Populairste Airline: bv. Royal Air Maroc, TAP Portugal
De route Casablanca – Amsterdam word het meeste geboekt bij Royal Air Maroc.
Royal Air Maroc
43 %
TAP Portugal
43 %
Alitalia
14 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 3 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 39 % bespaard worden.
90 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Lissabon
De met 75 % meest geliefde route vanaf Casablanca naar Amsterdam gaat via Lissabon.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Lissabon
05h 40min, vanaf € 177
75 %
1 tussenstop Rome-Fiumicino
17h 35min, vanaf € 240
25 %

Amsterdam, de spraakmakende hoofdstad van Nederland

Amsterdam is een drukke stad. Er wonen veel mensen en de stad trekt dagelijks enorm veel bezoekers. Hoewel de stad barst van de historische bezienswaardigheden en wereldberoemde musea, is dat misschien voor de meeste mensen niet direct de eerste reden voor een bezoek aan Amsterdam. De stad is spraakmakend vanwege de tolerante, relaxte sfeer. Verder staat de hoofdstad bekend om de mooie grachten en grachtenpanden, de gezellige pleintjes, het Vondelpark en de Albert Cuypmarkt. Amsterdam organiseert vele culturele evenementen. Het uitgaansleven is er zeer levendig.

...

Uitbundige feesten

 Nederland is dol op het Koningshuis. Op 27 april, de geboortedag van koning Willem-Alexander, wordt Koningsdag gevierd en is heel Amsterdam in oranje gehuld. Veel mensen trekken naar de vrijmarkt, waar iedereen zijn overtollige spulletjes vrij mag verkopen op straat. Er is muziek en er heerst een grote feeststemming. Als 27 april op een zondag valt, wordt Koningsdag de zaterdag ervoor gevierd. Bevrijdingsdag is het feest van de vrijheid en wordt het einde van de bezetting van Nazi Duitsland gevierd met veel muziek en festivals door heel Nederland. 

...

Lekker eten in Amsterdam

 Het historische centrum van Amsterdam is kleurrijk en multicultureel. De verschillende eettentjes in de stad vertegenwoordigen de veelzijdigheid aan nationaliteiten en nodigen uit tot een kijkje in de keuken van onder meer de Indonesische, Surinaamse of Antilliaanse keuken. Houd er wel rekening mee dat men in het toeristische gebied zoals de binnenstad (het centrum) over het algemeen dieper in de buidel moet tasten. De prijzen liggen hier 50 tot 100 procent boven de normaal gehanteerde Nederlandse prijzen voor levensonderhoud, uit eten gaan en uitgaan. 

...

Reizen in Amsterdam

 Vanaf de luchthaven Schiphol is er een treinverbinding naar Amsterdam Centraal Station. De trein doet er een kwartier over vanaf het vliegveld naar het centrum van de hoofdstad te reizen. Een kaartje kost rond de 4 euro. Taxi’s zijn duur. Kijk er niet vreemd van op als je voor een taxirit van 10 minuten ongeveer 15 tot 20 euro moet betalen. Het openbaar vervoer is een prima alternatief. Er rijden bussen, trams en met de trein kun je ook wat verdere bestemmingen bereiken. 

...