Vluchten naar Kenia

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Kenia

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Kenia voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Kenia zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Kenia reistips

De belangrijkste bestemmingen in Kenia

Kenia is populair als reisbestemming vanwege de uitgestrekte, gevarieerde wildparken. Zelfs in de buurt van de hoofdstad Nairobi, in het Nairobi National Park, kun je olifanten, neushoorns, leeuwen en buffels in hun natuurlijke leefomgeving bewonderen. KLM en Kenya Airways vliegen rechtstreeks vanaf Schiphol naar de luchthaven van Nairobi. Andere topbestemmingen voor een safari zijn het Masai Mara Game Reserve en het nationaal park van Kisumu. Met zachte witte stranden en unieke koraalriffen is de kuststad Mombasa een heerlijke plek voor een zonvakantie.

Wat is de beste tijd om Kenia te bezoeken?

De evenaar loopt door het midden van Kenia, waardoor de temperatuur altijd aangenaam is. Bij het plannen van een vakantie is het daarom handiger om op het regenseizoen te letten. In het droogste seizoen, van december tot februari, zijn de wegen van de natuurparken het beste berijdbaar. Ook in de maanden augustus en september is het relatief droog. In deze periode trekken de gnoes en zebra’s door de parken op zoek naar drinkwater.

Bijzondere plekken in Kenia

Nabij de kustplaats Malindi staan de bezienswaardige ruïnes van Gedi, waarin restanten van oude Swahili, Perzische en Arabische culturen te vinden zijn. In Langata, een voorstad van Nairobi, vind je het traditionele Bomas of Kenya dorp met hutten met rieten daken. Ook de machtige Mount Kenya, het immense Nakrumeer en het vogelrijke Samburu National Reserve zijn fantastische plekken voor een dagtrip vanaf Nairobi. Het mooiste strand van Kenia is Diani Beach aan de Indische oceaan nabij Mombassa.