Vluchten naar Aruba

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Aruba

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Aruba voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Aruba zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Aruba reistips

Aruba is het kleinste en meest westelijk gelegen der ABC-eilanden van de Kleine Antillen in de Caribische Zee. Het ligt slechts vijfentwintig kilometer van het Venezolaanse vasteland. Aruba is een volledig autonoom land met een aparte status binnen het Koninkrijk der Nederlanden; het heeft ook haar eigen grondwet en regering.

Geografie; bergen en rivieren
Het eiland heeft een oppervlakte van om en bij de driehonderd km² en is voor het grootste deel vlak. Typisch zijn de kilometerlange, hagelwitte stranden die als een parelketting rondom de westkust liggen. De oostkust daarentegen wordt beheerst door een geïsoleerd, windrijk landschap dat in groot contrast staat met de vreemd gevormde kliffen die ontstonden door de kracht van de zee. Het hoogste punt van Aruba is de Jamanota die met zijn bescheiden 188 meter toch een uitstekend uitzicht biedt over het eiland en over de Caraïben.

Klimaat
Aruba ligt buiten de gevaarlijke orkaanzone en kan het hele jaar door genieten van schitterend weer. Voor afkoeling zorgt de aangename, zuidwestelijke passaatwind. De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 28° C en een regenseizoen komt niet voor. Regenbuien zijn over het algemeen krachtig maar kortstondig en beperken zich tot de periode tussen de maanden oktober en december.

Taal en communicatie
De officiële taal is het Nederlands, maar op straat wordt het Papiamento nog veel gesproken. Ook Engels komt veel voor.

Gezondheid; inentingen
Er zijn geen inentingen nodig tegen gele koorts of malaria, maar een update van de polio-, tyfus- en tetanusvaccinaties zijn aan te raden. Bescherming tegen muggen en zonnebrand is ook zeker nodig op het eiland.

Reisdocumenten
Enkel een paspoort dat nog minstens zes maanden na aankomst geldig is, is noodzakelijk. Voor het overige kunnen inwoners van de EU zonder formaliteiten voor maximaal negentig dagen het land binnen.

Hoofdstad en andere steden; bezienswaardigheden
De hoofdstad Oranjestad telt ongeveer 35.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van Aruba. Ze is gelegen in een baai die dagelijks door meerdere cruiseschepen wordt aangevaren. Naast de export van olie is het toerisme hier dan ook de tweede bron van inkomsten. Oranjestad is vooral bekend om haar typische architectuur uit de koloniale periode, die heel wat elementen van de traditionele, Nederlandse bouwkunst overnam en dit vermengde met de eigen, Caribische charme zoals het bonte kleurgebruik. Bijzonder mooi is het Fort Zoutman, de toren van Willem III en de schoenerhaven, waar heel wat vakantieboten aanmeren en waar veel winkels tolvrije producten aanbieden.
De mooiste plekjes op het eiland zijn te vinden aan de kusten en in het binnenland. De onvergetelijke pracht van de natuur is werkelijk de parel aan de kroon van Aruba. Het centraal gelegen Arikok National Wildlife Park neemt maar liefst 20% van de totale oppervlakte in beslag en geeft een goed beeld van de flora en fauna die op het eiland te vinden zijn. Er zijn talloze voorbeelden van cactussen, aloë veraplanten, en dividivibomen waarin vaak leguanen of zeldzame vogelsoorten huizen.
Een van de charmantste natuurlijke attracties is evenwel de Natural Bridge van tien meter hoog en een lengte van dertig meter. Deze natuurlijke brug, gevormd door afgekoelde lavasteen en de erosie van de oceaangolven, stortte jammer genoeg in 2005 in. Verder is er nog het Bubali vogelreservaat in het binnenland, dat vlot bereikbaar is vanuit het noorden van de hoofdstad. Er worden dagelijkse rondleidingen met een gids voor vogel- en natuurliefhebbers georganiseerd.
De stranden van Aruba zijn vooralsnog een beetje een verborgen geheim: ze bleven nagenoeg volledig gespaard van orkanen en bieden een uitzicht als in prentenboek. Er kunnen bovendien heel wat sporten beoefend worden. Dos Playa en Andicouri aan de noordelijke kust zijn bijvoorbeeld zeker de moeite voor surfers, terwijl duikers en snorkelaars ruimschoots aan hun trekken zullen komen bij de koraalriffen bij Hadikuri Beach in het noordwesten. Op een heldere dag is het mogelijk om een zicht te krijgen tot op dertig meter diepte. Baby Beach is op haar beurt ideaal voor diegenen die rust, verpozing en kalme wateren verkiezen.

Godsdienst
Meer dan 80% van de bevolking is rooms-katholiek. Er zijn daarnaast ook aanzienlijke groepen hindoes, moslims, confucianisten en joden.

Verbindingen
Vanuit Europa duurt een vlucht naar de International Airport Queen Beatrix (AUA) op Aruba ongeveer negen uur. De luchthaven ligt slechts vier kilometer ten zuidoosten van Oranjestad en is in 2004 reeds een samenwerkingsverband aangegaan met Amsterdam-Schiphol.
Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die naar het eiland vliegen, waarbij meestal wel een overstap noodzakelijk is. Van Amsterdam zijn er echter heel wat rechtstreekse vluchten, bijvoorbeeld met KLM, Martinair en ArkeFly.
Van Aruba kan men ook vlot naar de overige twee ABC-Eilanden Curaçao en Bonaire vliegen met de firma Dutch Antilles Express - deze trips duren ongeveer een half uur.